Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Ansigter på krigen i Syrien

Interview og foto i Syrien. Fokus på internt fordrevne i Homs og Damaskus i forbindelse med femåret for krigen i Syrien efter Det Arabiske Forår.

Ansigter på krigen i Syrien

REPORTAGE FRA KRIG

Samarbejdspartner: Røde Kors

Opgave: Dække den menneskelige katastrofe i Syrien. Jeg interviewede og fotograferede i Damaskus og Homs. Desuden dækkede jeg flygtningekrisen i Libanon.

Se fotogalleri fra Syrien og Libanon

Hør podcast (7 min) (eksternt link)
Mød 12-årige Naela, der er flygtet fra Syrien. Hun bor i Libanon, men forlader sjældent lejligheden. Familien føler sig uvelkommen og er bange for at blive overfaldet eller kidnappet.

Læs en af artiklerne her (eksternt link)
(uddrag af artikel) … Khadisa Abbara (foto) er 18 år, men hun taler så desillusioneret om fremtiden, at hendes glatte hud virker som en maske, der er taget på af en meget ældre kvinde. På skødet har hun sin toårige søn.

Samer var et ønskebarn, men nu ønsker hun ikke flere.

Og det er ikke, fordi han skranter og kræver hendes opmærksomhed konstant. Det er heller ikke fordi, at hun seks ud af ugens syv dage er alene med ham, fordi hans far arbejder som blikkenslager langt væk.  Og det er faktisk heller ikke, fordi hun har er en meget ung mor, der er kommet på bedre tanker. Svaret er, at hun er bekymret for den fremtid, Samer går i møde.

Er der en fremtid for Khadisas søn i Syrien?

”Jeg har allerede boet i Libanon i tre år. Det er det eneste, Samer kender. Når han begynder at gå i skole, så er det skolegangen her, han lærer. I Syrien er den meget anderledes. Hvis vi nogensinde kan vende tilbage – vil han så kunne falde til?” spørger hun sig selv.

Det er et spørgsmål, som bekymrer mange forældre blandt de 1.5 millioner syriske flygtninge i Libanon. Selv er Khadisa Abbare ikke i tvivl om, at hun vil vende tilbage.

”Om der går 30 år, så vil jeg tilbage til Syrien. Det er mit land.”

Foto: Lene Vendelbo