FORLAGET JONG

NY BOG: August 2024 udkommer ‘I Putins skygge – unges håb og frygt’. Bogen sætter fokus på fake news og kildekritik kompetence i mødet med unge fra Moldova, der bliver bombarderet med fake news fra det Rusland, som de også frygter vil invadere deres land. Læs mere her: 

 ’Unge øjne på Europa’ er en temabogserie målrettet de ældste elever i grundskolen. Serien undersøger en aktuel problemstilling og belyser forskellige synsvinkler på problematikken. Afsættet er journalistisk. Mange af kilderne er unge, som på egen krop oplever, hvordan den pågældende problemstilling påvirker deres liv og land. Serien er velegnet til tværfaglig undervisning i udskolingen og fagene samfundsdag, dansk og historie.

Tidligere udgivelser i serien:

LGBT+ kampen (2021) tager afsæt i Polen, hvor LGBT+personer bliver voldsomt diskrimineret. Regeringen og kirken taler om regnbuepesten, og de ser det som en ideologi, der forpester landet med pædofili, frygt og utryghed. Flere polske kommuner har også særlige erklæringer, der skal beskytte deres borgere mod det, de kalder ‘LGBT+ ideologien’. Bogen er opbygget over unge polske kilder, parts- og ekspertkilder.
Læs mere om denne udgivelse her.

Fagbladet Folkeskolen: ”Bogen kan varmt anbefales … Mange elever sukker ofte efter en trykt bog, som de kan arbejde ud fra, og de mange kilder i denne her er et godt fundament for gode og vigtige diskussioner og for eleverne, når de skal arbejde med kildeforståelse.”